De Omgeving

Costa Cálida

De Costa Cálida heeft een bijzonder fenomeen: je kunt hier kiezen om in de Middellandse Zee te zwemmen, of in het kristalheldere Mar Menor. De temperatuur van Mar Menor is altijd 4 á 5 graden hoger dan de Middellandse zee, omdat deze maximaal slechts 7 meter diep en ingesloten is. De stranden aan Mar Menor zijn allemaal zandstranden, zonder getijden, grote golven en stroming. Omdat het strand hier heel geleidelijk afloopt is Mar Menor zeer geschikt voor kinderen en ouderen.

Santiago de la Ribera

Santiago de la Ribera is een prachtige plaats aan de kust van Mar Menor en is van oorsprong een vissersdorp. Santiago de la Ribera voelt modern aan terwijl het de sfeer uitstraalt van een echt Spaans dorp. Er is een prachtige 4 km lange promenade, voorzien van majestueuze palmbomen, langs een mooi zandstrand.

Spaanse steden

In de omgeving zijn verschillende originele Spaanse steden te bezoeken. Denk aan Cartagena, Murcia, Alicante en zelfs een dagtrip naar Valencia behoort tot de mogelijkheden. Maar vergeet vooral niet de vele kleine authentieke dorpjes met leuke streekmarkten, winkeltjes en terrasjes.

Sierra Espuña natuurpark

Het mooiste gebied in Murcia is zonder twijfel het adembenemend mooie Sierra Espuña natuurpark. Het groene hart van Murcia staat garant voor prachtige natuur en frisse buitenlucht. Vele bijzondere plant- en diersoorten gedijen in de naaldboombossen en tussen de kleurrijke rotsen.

Salinas Y Arenales

Op loopafstand van ons huis vind je het natuurpark van Salinas Y Arenales. Hier zie je gegarandeerd flamingo’s. Naast de zoutwinning is het park bekend om de geneeskrachtige modderbaden.

Boek nu jouw ervaring bij Villa Ardilla!