Gezond klimaat

Klimaat Costa Cálida

De zon doet iets met je. Je kleedt je lichter, je humeur krijgt een boost en je hebt meer energie. Bovendien schakelt het leeftempo een versnelling lager: alles mag trager en er is meer tijd om te genieten.

Wat houdt jou tegen om de zon op te zoeken? Beeld je in:

  • 320 dagen zon per jaar
  • een gemiddelde jaartemperatuur van 18°C
  • zomertemperaturen tussen 28°C en 32°C

Gezondheid

Aan de Costa Cálida vind je een mix van zeeën en natuurreservaten, zoutmeren en uitgestrekte dennenbossen. Bovendien adem je er intens zuivere, schone lucht. Wist je dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de provincie Murcia uitriep tot de provincie met de schoonste lucht van Europa?

De combinatie van heerlijk milde temperaturen en schone, gezonde lucht zorgt dat mensen met reuma of andere spier- of gewrichtsklachten, huidaandoeningen of met astma zich veel beter voelen in dit microklimaat.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Santiago de la Ribera is van mei t/m oktober, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in in Santiago de la Ribera is 29°C in augustus en de laagste is 15°C in januari. De watertemperatuur ligt tussen 15°C en 27°C.

Overwinteren

De Costa Cálida heeft 2 soorten klimaten, namelijk het steppeklimaat en mediterraan klimaat en heeft daardoor een aparte veelzijdige natuur. Tel daarbij het goedkope leven aan de Costa Cálida op en men heeft de perfecte locatie om ook hier eens te gaan overwinteren.

De kwaliteit van de Spaanse gezondheidszorg doet zeker niet onder voor de Nederlandse zorg. Wanneer je op wereldniveau kijkt zie je dat Spanje op de 7de plaats staat en ter vergelijking: Nederland staat op de 17de plaats. Met recht kan dus gezegd worden dat de gezondheidszorg in Spanje zeer goed is.

Boek nu jouw ervaring bij Villa Ardilla!